Centrum voor Zelfbezinning

Werkplaats voor levenskunst


poseidon Mark Rain
Bron: AZRainman, Flickr

Cyclus  BIOGRAFIE ALS MYTHOLOGIE:

Wat  wil  je  levensverhaal  aan  jou  vertellen?

 

Ieders leven is uniek en biedt ook voor anderen leerzame aanknopingspunten voor een zinvol leven. Bedenk hoe een gesprek met een wildvreemde een plotselinge wending kan nemen en naar onvermoede dieptes kan voeren. Nog sterker kun je dit ervaren, als je het leven van de ander echt als een verhaal leert zien. In een sprookje gebeurt alles altijd in drieën, daarom ook drie cursusdagen.

 

Dag 1 Dag van het verhaal

We tekenen ons levensverhaal op met een scala aan uitingsvormen. Onze dromen en gedachten spelen een belangrijke rol in dit verhaal. Welke fasen? Welke belangrijke strevingen, verlangens, knelpunten, conflicten?

 

Dag 2 Dag van de interpretatie

Aan de slag met de elementen in dat verhaal. De deelnemers reflecteren op elkaars bijdragen. Wat vertelt het verhaal ons? Welke symboliek tref je aan? Is het een griezelig sprookje, een liefdesverhaal, een arbeidsepos of een moeizame worsteling?

 

Dag 3 Dag van de verandering

Wij volgen de songtrail van iedere dromer in de wildernis van zijn onbewuste en brengen waar nodig wegwijzers aan en piketpaaltjes. Met behulp van verschillende technieken kijken we welke verandering, of verdere ontwikkeling hierin wenselijk is. Ieder bepaalt zelf welke kant hij of zij op wil, en hoe ver.

 

Data: zaterdag 26 september, 10 oktober en 7 november 2015

Begeleiding:

  • Frank Flippo, historicus en publicist, trainer ‘biografie als mythologie’
  • Willem Jan van den Brink, gespreksleider en coach existentieel welzijn

Locatie:                                 Landgoed ISVW, Leusden
Tijd:                                       inloop 10.00 – start 10.30 uur – eind 16.30 uur
Kosten van deelname:      € 175,--  inclusief lunchbuffet
Vroegboekkorting:            € 150,-- wordt berekend bij aanmelding vóór 15 augustus

Aanmelden ‘biografie als mythologie’: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.