HET FIJNE VAN SCHRIJVEN

Willem Jan van den Brink.

Schrijvend

... ben je sprekend jezelf

Je schrijft aan de hand van je autobiografisch geheugen, met het oog op persoonlijke reflectie. Je eigen ervaringen vormen een bron van wijsheid. Het accent ligt op het schrijfproces en de betekenis die je aan je eigen teksten geeft. Het gaat er niet om hoe goed je kunt schrijven, het gaat erom of je authentiek wilt zijn.

Ook al maken we contact met onze creativiteit tijdens de schrijfsessies, dit is geen cursus creatief schrijven. Schrijven dient hier vooral als reflectietool en aanzet tot bezinning en zelfcoaching.

coffee-2242267_1280

Het verhaal over jezelf ontdekken

Schrijven en levenskunst

Schrijven en levenskunst zijn nauw met elkaar verbonden. Schrijven is een manier om jezelf uit te drukken, je gedachten te ordenen, je gevoelens te delen, je creativiteit te stimuleren en je ervaringen te verwerken. Schrijven kan je helpen om meer inzicht te krijgen in jezelf en de wereld om je heen, en om je persoonlijke groei en ontwikkeling te bevorderen. Schrijven kan ook een bron van plezier, ontspanning en voldoening zijn.

 

Levenskunst is de kunst om goed en gelukkig te leven, ondanks de uitdagingen en moeilijkheden die je tegenkomt. Levenskunst gaat over het vinden van een balans tussen je behoeften, wensen, waarden en doelen, en het respecteren van jezelf en anderen. Levenskunst is ook het vermogen om te genieten van de kleine en grote dingen in het leven, en om dankbaar te zijn voor wat je hebt.

 

Schrijven kan je ondersteunen bij het beoefenen van levenskunst, door je een middel te geven om jezelf te uiten, te reflecteren, te leren en te groeien. Schrijven kan je ook helpen om je levenskunst te delen met anderen, door je verhalen, gedichten, essays, blogs of boeken te publiceren. Schrijven kan zo een bijdrage leveren aan je eigen welzijn en dat van de mensen om je heen.

WHEN WE DENY THE STORY, IT DEFINES US. WHEN WE OWN THE STORY, WE CAN WRITE A BRAVE NEW ENDING.

~ Brene Brown

Wat je kunt verwachten

We zijn ontspannen en aandachtig bezig tijdens de schrijfcyclus. Geen prestatie- of resultaatdwang dus. Je maakt contact met wat er speelt in je leven en schrijft erover aan de hand van aansprekende opdrachten. Na de verschillende schrijfrondes is er mondelinge uitwisseling, waarbij je ongedwongen tevoorschijn kunt komen.

Creatief Reflectief

Deze schrijfcyclus is strikt genomen geen cursus ‘creatief schrijven’. Evenmin betekent ‘autobiografisch schrijven’ dat we toewerken naar jouw vuistdikke levensverhaal. Wel wordt je creativiteit aangesproken in de vorm van speelse thuisopdrachten. We maken dankbaar gebruik van genres als het ZKV (Zeer Kort Verhaal, A.L. Snijders) en flitsfictie (Ilja Leonard Pfeijffer).

Workshopbegeleiding

Willem Jan van den Brink verzorgt deze activiteit enkele keren per jaar. Hij studeerde Engelse Taal- en Letterkunde en treedt op als gespreksleider en coach reflectief schrijven.

Ga naar de agenda om te zien wanneer de volgende training staat gepland.

Schrijvend ben je sprekend jezelf!

Voorjaar 2024

Data (op zaterdag): 16 maart, 6 april, 20 april, 18 mei en 1 juni

Tijden: 5x zaterdagochtend / inloop 09:30 uur / schrijven 10:00-12:30 uur

Locatie: Landgoed ISVW, Dodeweg 8, 3832 RD Leusden

Organisatie: Centrum voor Zelfbezinning

Deelnamekosten: 160 euro – vrij van btw

De vijf bijeenkomsten vormen een cyclus, d.w.z. ze zijn niet afzonderlijk te volgen.

Groepsgrootte: max. 8 deelnemers.

Aanmeldingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Plaatsing op een wachtlijst is voorbehouden.

Workshopbegeleider: Willem Jan van den Brink

Mail voor vragen of meer informatie: willemjan@zelfbezinning.nl