Gespreksleiders

Wordt gespreksleider bij het CvZ voor ‘betekenisvol’ vrijwilligerswerk. 

Het centrum voor zelfbezinning is een vrijwilligersorganisatie. Dat houdt in dat we alleen in staat zijn om activiteiten aan te bieden, als we vrijwilligers hebben die een steen(tje) bij willen dragen.

Onze kernactiviteit is de zogenaamde -zelfbezinnende-gespreksgroep. Een term die al vanaf het begin (1969!) van het CvZ gebruikt wordt, maar qua inhoud en betekenis nog zeer actueel is.

Voor de begeleiding van de gespreksgroepen zoeken we gespreksleiders. Uniek is dat tijdens een gespreksgroep, je als gespreksleider tevens deelnemer aan de gespreksgroep bent. 

Zelfbezinnende gespreksgroepen

Activiteiten die elk jaar op de agenda staat, zijn de zomer4daagse en de winter3daagse. De gespreksgroepen worden tijdens deze meerdaagsen begeleid door de gespreksleiders.

Gespreksleiders in spé mogen  tijdens een meerdaagse oefenen. Samen met een ervaren gespreksleider draai je dan mee in de begeleiding. Het is ook mogelijk om in bestaande gespreksgroep mee te draaien. 

Als je eenmaal je draai hebt gevonden, kun je zelf ook een ‘woonkamer’ groep starten. Een eigen groep in je eigen omgeving, die jezelf organiseert. 

woman, bank, talk-2880999.jpg

Lijkt het je wat om gespreksleider te zijn, laat ons dat dan weten. 

Ervaring met werken met groepen is welkom, maar geen voorwaarde om mee te kunnen doen.

Meedoen, deelnemen levert de beste kennismaking op wat zelfbezinning, zelfreflectie voor jou en de groepsleden kan betekenen. Het kennismaking gesprek is er om jouw verwachtingen en wat wij te bieden hebben op elkaar zo goed mogelijk af te stemmen.


Heb je interesse?

team-386673_1920

Scholing

Wij, de vrijwilligers maken met elkaar ons ‘scholings’programma. Een ieder heeft dus inspraak op wat hij zij graag in de (bij)scholing wil. Voor de (bij)scholing vragen we een tijdsinvestering van twee zaterdagen per jaar.  

Voor 2024 hebben we een zaterdag in het voorjaar (2 maart) en een zaterdag in het najaar gepland staan (5 oktober). 

Aan onze scholingsactiviteiten zijn geen kosten verbonden. Voor meedoen met de scholing vragen wij als tegenprestatie om een aantal keren per jaar inzetbaar zijn tijdens een themadag(en) en/of een meerdaagse.

Uitgangspunten leidraad tijdens het zelfbezinnen zijn onze uitgangspunten. 

Aanvaard het anders zijn van de ander en het anders zijn van jezelf.

Verwoord eigen ervaringen en gevoelens in de ik-vorm.

Luister aandachtig naar wat jou en de ander beweegt.

Laat ruimte voor ieders eigen antwoord op eigen vragen, zonder te adviseren.

Wat in de gespreksgroep gezegd wordt, blijft binnen de groep.