Gespreksleiders

Op zoek naar ‘betekenisvol’ vrijwilligerswerk? Wordt gespreksleider bij het CvZ.

Het centrum voor zelfbezinning is een vrijwilligersorganisatie. Dat houdt in dat we alleen in staat zijn om activiteiten aan te bieden, als we vrijwilligers hebben die een steen(tje) bij willen dragen. Onze kernactiviteit is de zogenaamde zelfbezinnende gespreksgroep. Een term die al vanaf het begin van het CvZ gebruikt wordt, maar qua inhoud nog zeer actueel is.

Voor de begeleiding van deze groepen zijn wij op zoek naar nieuwe gespreksleiders.

Zelfbezinnende Dialooggroepen

Het centrum voor zelfbezinning is een vrijwilligersorganisatie. Dat houdt in dat we alleen in staat zijn om activiteiten aan te bieden, als we vrijwilligers hebben die een steen(tje) bij willen dragen. Onze kernactiviteit is de zogenaamde zelfbezinnende gespreksgroep. Een term die uit de vorige eeuw stamt, maar qua inhoud nog zeer actueel is. Voor de begeleiding van deze groepen zijn wij op zoek naar nieuwe gespreksleiders.
eye-3805227_1280

Interesse?

Lijkt het je wat om gespreksleider te zijn, laat ons dat dan weten. Ervaring met werken met groepen is welkom maar geen voorwaarde om mee te kunnen doen. Na een kennismakingsgesprek kun je meedoen aan een zelfbezinnende groep die 5 x bijeenkomt. Meedoen, deelnemen levert de beste kennismaking op wat zelfbezinning, zelf reflectie voor jou en de groepsleden kan betekenen. Het kennismaking gesprek is er om jouw verwachtingen en wat wij te bieden hebben op elkaar zo goed mogelijk af te stemmen.

Scholing

Wij, de vrijwilligers maken met elkaar ons scholingsprogramma. Een ieder heeft dus inspraak op wat hij zij graag in de (bij)scholing wil. Voor de (bij)scholing vragen we een tijdsinvestering van twee weekenden per jaar.  

De data voor de weekenden in 2023 zijn: 25 maart en 30 september.

Aan onze scholingsactiviteiten zijn geen kosten verbonden. Voor meedoen met scholing vragen wij als tegenprestatie een aantal keren per jaar inzetbaar zijn tijdens een themadag(en) en/of een meerdaagse. Tijdens het jaar organiseren we twee keer een meerdaagse: de Winter3daagse en de Zomer4daagse. Al deze meerdaagse activiteiten vinden in 2023 plaats op Landgoed ISVW in Leusden.

Woonkamer-groepen

Het is ook mogelijk om als gespreksleider een (doorgaande) woonkamer-groep op te zetten. Op dit moment zijn er een drietal van dit soort groepen actief (zie de website). Dit zijn groepen die vijf keer bij elkaar komen. Veelal een keer per maand. Aan het einde van de vijf keer beslist de groep of er nog een vervolg komt.