Bezinnende schrijfgroep Leusden

Het verhaal dat je leeft. Met Willem Jan van den Brink.

Najaar 2020

Het verhaal dat je leeft

Schrijfcyclus ‘Het verhaal dat je leeft’ staat dit keer in het teken van focussend schrijven. Focussen is een manier van innerlijke afstemming. Voor ons een opmaat naar bezinnend schrijven. Bij het focussen geef je aandacht aan iets in je lijf dat nog vaag, maar wel voelbaar is. Iets wat te maken heeft met een situatie in je leven.

Oorsprong van focussen
Eugene Gendlin (1926-2017), Amerikaans filosoof en psycholoog, stond aan de wieg van deze benadering. Gendlin richtte zich op het proces van living forward, leven in de groeirichting van het leven aan de hand van lijfelijk gevoelde betekenissen. Focusing werd ontwikkeld in samenwerking met psycholoog Carl Rogers. De aanpak van Gendlin en Rogers is duidelijk zelfbezinnend.

coffee-2242267_1280

De volgende schrijfcyclus begint op 3 oktober 2020.
De cyclus bestaat uit 5 zaterdagochtenden.
Data: 3 oktober, 17 oktober, 24 oktober, 7 november en 14 november 2020.
Locatie: Landgoed ISVW, Dodeweg 8, 3832 RD Leusden
Deelnamekosten: EUR 155,-.
Begeleiding: Willem Jan van den Brink – gespreksleider en coach reflectief schrijven.
Je kunt niet per keer instappen. Werkbare grootte is max. 10 deelnemers. Dus vol is vol. Geef je op door een email te sturen aan willemjan@zelfbezinning.bwithit.nl of bel 06-54322088. Of klik hieronder op de aanmeldbutton en meld je aan via de contactpagina.

Hoe en wat

Je schrijft aan de hand van je autobiografisch geheugen, met het oog op persoonlijke reflectie. Je eigen ervaringen vormen een bron van wijsheid. Het accent ligt op het schrijfproces en de betekenis die je aan je eigen teksten geeft. Het gaat er niet om hoe ‘goed’ je kunt schrijven, hoe gaat erom of je authentiek wilt zijn.

Mocht je interesse hebben, laat dan weten wat je verwachtingen zijn. De schrijfcyclus is geen cursus, d.w.z. niet wat je gewoonlijk onder een cursus verstaat. Overigens ga je je gedachten wel vrijer aan het papier toevertrouwen. Voor zover je dit al niet doet natuurlijk. Laat jouw unieke stem maar horen.