Winter 3-daagse

Helden en heldinnen

28 t/m 30 december in Leusden

Winter 2021

Helden en heldinnen

Oude mythen, sprookjes en verhalen vormen nog steeds een leidraad voor persoonlijke groei. Op de grens van Oud naar Nieuw staan we open voor de oproep tot avontuur en het finetunen van onze doelen en idealen. 

 

Al eeuwenlang vertellen mensen verhalen over goden en helden. Een held gaat op pad, wordt op de proef gesteld, vervult onmogelijke opdrachten en keert terug naar huis om zijn overwinning te vieren en zijn verworven inzichten te delen. Tegenwoordig doen we zulke verhalen vaak af als folklore en verzinsels. Volgens Joseph Campbell (1904-1987) verliezen we daardoor iets heel belangrijks: mythen houden ons een ideaal voor waardoor we onszelf verheffen.

 

 

Meer lezen...

  • Joseph Campbell. De held met de duizend gezichten: de archetypische reis van de held in mythen en verhalen
  • Joseph Campbell. Paden naar geluk: mythen en verhalen als bron van persoonlijke groei
  • Mieke Bouma. Leren dansen met de draak: mythen en verhalen over omgaan met een crisis
  • Mieke Bouma. De kleine Campbell (verschijnt januari 2022)

Campbell slaat een brug tussen oeroude verhaalthema’s en ons streven naar persoonlijk welzijn. En wat blijkt? Onze zoektocht is van alle tijden. De grote voorbeelden uit de mythische-religieuze wereldliteratuur sluiten aan op persoonlijke opgaven van alledag. De oude verhalen helpen ons om het contact met een vergeten laag in onze psyche te herstellen, met als doel je ware bestemming te vinden. Je kunt de mythen die je leven hebben vormgegeven herontdekken en je eigen heldenreis maken.

Tijdens deze Winter 3-daagse spiegelen we ons aan die avontuurlijke reis van de held. Of je nu een aarzelende eerste stap zet of een weloverwogen vervolgstap, het maakt niet uit. Neem de stap. Ga je mee?

Praktische zaken

Verblijf is op basis van volpension inclusief koffie, thee en fruit. Andere consumpties zijn voor eigen rekening. De bedden op de kamers zijn opgemaakt en er zijn handdoeken. Alle kamers hebben een eigen badkamer en toilet. De hotelkamers zijn geschikt voor gebruik door 1 persoon of door 2 personen. Het is ook mogelijk om ‘thuis’ te overnachten. Dan betaalt u alleen de kosten voor verblijf inclusief lunch en diner.

Prijzen

1 persoons kamer: € 290,-

2 personen op 1 kamer: € 271,- per persoon

Indien je geen gebruik maakt van een hotelkamer: € 167,- per persoon

De prijzen van de winter-3-daagse zijn inclusief € 25,- CvZ-programmakosten. 

Maaltijden: Laat vooraf aan ons weten wat je eet. Wel of niet vegetarisch (of andere voorkeuren). Dat kan via het aanmeldformulier.

Vervoer:  Sinds januari 2021 is Landgoed ISVW bereikbaar met het openbaar vervoer. Lijn 19 rijdt van station Amersfoort rechtstreeks naar de ISVW waar de eindhalte zich op het eigen terrein bevindt. Vooralsnog rijdt de bus alleen op doordeweekse dagen twee keer per uur van 07.18 uur tot 18.43 uur.

Factuur: Betaling van de factuur dient 14 dagen vóór aanvang van de Winter3daagse te zijn voldaan (14 december 2021). Bij annulering voor 1 december 2021 annuleringskosten berekend van € 25,- Na 1 december bent u het volledige bedrag verschuldigd.

Tip: sluit eventueel een reis- en annuleringsverzekering af.

Indien je nog vragen hebt, mail dan bij voorkeur naar  info@zelfbezinning.nl

Graag tot ziens, Willem Jan van den Brink en Henny Dijkstra