Winter 3-daagse

Helden en heldinnen

De winter3daagse van 28 t/m 30 december kan helaas niet doorgaan. 

Winter 2021

Helden en heldinnen

Oude mythen, sprookjes en verhalen vormen voor menigeen een bron van inspiratie  voor persoonlijke groei. Die zoektocht lijkt van alle tijden zijn. De grote verhalen uit de ‘wereldliteratuur’ verhalen wat we ook in ons eigen leven van alledag op ons pad vinden. 

De winter3daagse, de dagen tussen kerst en oud en nieuw zijn van oudsher een tijd van bezinning. Het nieuwe jaar is nog niet aangebroken. Wat dit jaar niet gegaan is zoals we hadden gewenst.. een nieuw jaar biedt nieuwe kansen. Wat is mijn avontuur waar ik dit jaar voor ga? 

In de verhalen gaat de held-in  op pad, wordt op de proef gesteld, vervult onmogelijke opdrachten en keert terug naar huis, ver’anderd’en wel. 

Het verhaal van de held-in wordt levendig als ik het voor mezelf onderzoek wat ik met heldhaftigheid in mijn eigen leven doe en laat. 

Helden en heldinnen, het thema voor de winter3daagse van 2021.
Vroeger zou ik nooit bij mij zijn opgekomen om van mezelf te zeggen dat ik een heldin ben.
Held, heldin.. als ik nou luister naar de teksten van liedjes over een hero of heroine, zoals dat nou eenmaal in het engels heet, dan gaat dat vooral over dat een ander mij een held(in) zou vinden.
Kortom na mijn optreden krijg ik het applaus van omstanders?
De bewondering, ziet hier een held!
En toch met zo’n thema kriebelt en jeukt het… 
Ben ik alleen een held als anderen het (h)erkennen?
Nee toch!
Ik vind mezelf een held, nou ja heldin dan.
Ik ben dat omdat .. ik mijn eigen monsters in de ogen keek en niet weg mocht lopen van mezelf… omdat angst een gevangenis is en moed tonen een weg er doorheen is..en ook omdat ik weet dat ervaringen uit het verleden niet helpen in het hier en nu: het blijft steeds weer spannend. Iedere keer weer..
Gelukkig bestaan er verhalen, sprookjes, sagen, mythen. Mij inspireren ze. Als kind luisterde ik vooral naar spanning, inhoud, de beelden. Als volwassene spiegelen ze mij het leven als avontuur, waar kleerscheuren er onvermijdelijk bijhoren. Steeds weer op zoek naar die graal, dat zwaard of een andere ‘essentie’. Een zoektocht waarvan ik nu weet dat ik die ik hoe dan ook zelfbezinnend aanga en uithou!
Henny Dijkstra
 
Tijdens deze Winter 3-daagse spiegelen we ons aan die avontuurlijke reis van de held-in. Of je nu een aarzelende eerste stap zet of een weloverwogen vervolgstap, het maakt niet uit. Neem de eerste stap. Ga je mee?

 

 

wil je er meer over lezen...

Joseph Campbell. De held met de duizend gezichten: de archetypische reis van de held in mythen en verhalen

Joseph Campbell. Paden naar geluk: mythen en verhalen als bron van persoonlijke groei

Mieke Bouma. Leren dansen met de draak: mythen en verhalen over omgaan met een crisis

Mieke Bouma. De kleine Campbell (verschijnt januari 2022)

Helaas kunnen we de winter3daagse niet door laten gaan! Onze volgende activiteit is de zomer4daagse: 11 tot en met 14 juli 2022! 

Praktische zaken

Verblijf is op basis van volpension inclusief koffie, thee en fruit. Andere consumpties zijn voor eigen rekening. De bedden op de kamers zijn opgemaakt en er zijn handdoeken. Alle kamers hebben een eigen badkamer en toilet. De hotelkamers zijn geschikt voor gebruik door 1 persoon of door 2 personen. Het is ook mogelijk om ‘thuis’ te overnachten. Dan betaalt u alleen de kosten voor verblijf inclusief lunch en diner.

Prijzen

1 persoons kamer: € 290,-

2 personen op 1 kamer: € 271,- per persoon

Indien je geen gebruik maakt van een hotelkamer: € 167,- per persoon

De prijzen van de winter-3-daagse zijn inclusief € 25,- CvZ-programmakosten. 

Maaltijden: Laat vooraf aan ons weten wat je eet. Wel of niet vegetarisch (of andere voorkeuren). Dat kan via het aanmeldformulier.

Vervoer:  Sinds januari 2021 is Landgoed ISVW bereikbaar met het openbaar vervoer. Lijn 19 rijdt van station Amersfoort rechtstreeks naar de ISVW waar de eindhalte zich op het eigen terrein bevindt. Vooralsnog rijdt de bus alleen op doordeweekse dagen twee keer per uur van 07.18 uur tot 18.43 uur.

Factuur: Betaling van de factuur dient 14 dagen vóór aanvang van de Winter3daagse te zijn voldaan (14 december 2021). Bij annulering voor 1 december 2021 annuleringskosten berekend van € 25,- Na 1 december bent u het volledige bedrag verschuldigd.

Tip: sluit eventueel een reis- en annuleringsverzekering af.

Indien je nog vragen hebt, mail dan bij voorkeur naar  info@zelfbezinning.nl

Graag tot ziens, Willem Jan van den Brink en Henny Dijkstra